top of page

Diensten

Wat kan je van ons verwachten

gold-rx08-productimage_white.webp

Koeltechniek, verwarming en ventilatie

Op het vlak van koeltechniek staat Evercold uit Gent in de eerste plaats voor totaalinrichtingen en energierecuperatie. Als gespecialiseerde en ervaren firma kunt u hier steeds terecht voor advies en hulp.

Sanitair warm water

Bent u volledig in de ban van het milieu en energierecuperatie? Dan kunt u, dankzij de diverse toepassingen van koeltechniek regio Gent, genieten van heel wat opties.

Met onze experise in Daikin Altherma hybride warmtepompen kan de onttrokken energie uit het te koelen medium kan gerecupereerd worden onder de vorm van warm water toepasbaar als:

  • sanitair warm water

  • recuperatie warm water te gebruiken als volwaardige verwarming of als voorverwarming voor diverse toepassingen.

Met stijgende energieprijzen en verantwoord ecologisch ondernemen gaan samen met Evercold hand in hand.

Screenshot 2022-10-09 at 15.34.23.png
Screenshot 2022-10-09 at 15.38.21.png

Ijswater met onze waterkoelaggregaten

Lucht- en watergekoelde waterkoelaggregaten maken gebruik van de meest geavanceerde technologie en garanderen vele jaren betrouwbare en hoogwaardige prestaties voor commerciële en industriële toepassingen. Bij Evercold bent u voor de toepassingen van ijswater aan het juiste adres.

KLEINE EN GROTE TOEPASSINGEN

Onze installaties zijn combineerbaar met luchtbehandelingsunits en ventilatorconvectoren voor zowel kleine als grote koel- en verwarmingstoepassingen. Tevens zijn deze installaties bijzonder geschikt voor kritische industriële toepassingen, die een precieze temperatuurregeling tot op ongeveer 0,5 °C vergen.

IN SAMENSPRAAK MET DE OPDRACHTGEVER

Het ontwerp is een proces in samenspraak met de opdrachtgever waarbij het is aangeraden vanaf de beginfase betrokken te zijn.

Koelen en verwarmen met een constante temperatuur

Koelen en verwarmen? Daarvoor moet u bij Evercold zijn. Voor ruimtes die nood hebben aan een constante minimumtemperatuur wordt door Evercold een installatie geplaatst die de gevraagde conditie garandeert.

DIRECTE EXPANSIE OF IJSWATER

Het koelmedium kan directe expansie zijn naargelang de externe en interne omstandigheden. Om een meer constante temperatuur te behalen, is het koelmedium ijswater.

Voor ruimtes die echter nood hebben aan een constante maximumtemperatuur is een luchtwarmtepomp de meest economische oplossing. Om een meer constante temperatuur te behalen, is het verwarmingsmedium warm water of stoom.

 
WARMTEPOMP OF STOOM

Warm water wordt aangemaakt met een warmtepomp of we brengen het aan vanuit de centrale verwarming. Met stoom kan men een nog hogere eindtemperatuur bereiken.

Screenshot 2022-10-09 at 15.45.04.png
bottom of page